Contact > Onze huisgenoten

Webpunt Permeke

logo webpunt met de tekst 'we helpen u online'

Webpunt helpt je bij het gebruiken van een computer en geeft ook computerlessen.

Wil je een computer gebruiken bij Webpunt? Dan moet je lid zijn van het webpunt. Vraag ter plaatse een gratis lidkaart. Jongeren onder de 12 jaar moeten begeleid worden door een meerderjarige.

Je vindt Webpunt Permeke aan het De Coninckplein 25, links van de hoofdingang van bibliotheek Permeke.

Check zeker vooraf de openingsuren van Webpunt Permeke zodat je niet voor een gesloten deur komt te staan. 

Meer info op www.webpunt.net

StampMedia

logo van stamp media met witte letters op oranje achtergrond

StampMedia versterkt de stem van jongeren tussen 16 en 26 jaar. Jongeren kunnen naar hartenlust experimenteren met media. Ze krijgen vorming en worden ondersteund door professionele jongerenbegeleiders.

De stukken van de jongeren worden uitgestuurd naar “volwassen” nieuwskanalen. Daarnaast helpt StampMedia andere mediaspelers om informatie uit de leefwereld van jongeren op maat aan te bieden aan redacties en journalisten.

Ben je jong en heb je iets te vertellen? Kan je onwaarschijnlijke foto’s nemen? Blink je uit met je videoskills? Doe iets met jouw talent en laat je nog meer horen! 

Meer info op www.stampmedia.be

Behoud de Begeerte

logo van behoud de begeerte

Behoud de Begeerte maakt al meer dan dertig jaar literaire producties met binnen- en buitenlandse schrijvers, muzikanten, theatermakers, choreografen en andere kunstenaars. Wellicht het meest bekend is Saint Amour, het jaarlijkse valentijnsprogramma over liefde en begeerte, ooit de “Rolls-Royce van de literaire avonden” genoemd.

Ook andere tournees (Geletterde Mensen, Koningsblauw en Te gek voor woorden) en eenmalige voorstellingen lokken sinds jaar en dag vele toeschouwers naar de grote, kleine en middelgrote schouwburgen in en buiten Vlaanderen.

Onder de noemer Aanbevelingen voor een beter leven organiseert Behoud de Begeerte in bibliotheek Permeke diverse literaire avonden, waaronder ontmoetingen met (beginnende) schrijvers, boekvoorstellingen en debatten.

Meer info op www.begeerte.be

Vredescentrum

logo verdescentrum

Het Vredescentrum werkt rond herinneringseducatie en vredesopvoeding voor jong en oud via schoolprojecten, studiedagen, expo’s, lezingen, debatten en meer.

Klik voor meer info op: 


De Getuigenbank van het Vredescentrum helpt jou een boeiende spreker te vinden om in de klas of op een verenigingsavond uit te nodigen rond thema's als "oorlog en vrede in de 20ste eeuw", "conflict en dialoog vandaag" en "burgerschap". 

Het Vredescentrum werkt met een klein vast team en een groot netwerk van freelancers en vrijwilligers.

Meer info op www.vredescentrum.be

Expeditie De Stad

logo in blauw, wit en rood, als een abstract schilderij

Expeditie De Stad organiseert stadsbezoeken met een gids. In bekende én in minder voor de hand liggende buurten. Over de stad en haar bewoners. Over stedelijke vernieuwing en diverse culturen. 


Meer info op www.expeditiedestad.be

 

Buurtsecretariaat Permeke

Foto van vrouw die lacht en praat met een man in het secretariaat

Het buurtsecretariaat geeft verenigingen de kans om elkaar te ontmoeten en hun netwerk uit te breiden.

Elke vereniging die lid is van buurtsecretariaat Permeke krijgt toegang tot het gebouw om een werkplek te gebruiken en kan er terecht voor advies van de medewerkers over administratie voor de vereniging, hulp bij hun zoektocht naar ruimte of subsidies, en de voorbereiding van activiteiten (flyers maken, subsidieaanvragen starten, enzovoort).

Meer info op Buurtsecretariaat Permeke

 

Ombudsvrouw

Portret van de ombudsvrouw op straat met op de achtergrond heet wazig de kubus en permeke.

Uitgepraat met ’t stad? De ombudsvrouw luistert.

De ombudsvrouw onderzoekt klachten over de werking van de stadsdiensten, inclusief politie, het stedelijk onderwijs, alle autonome gemeentebedrijven en stedelijke vzw's. Ook het OCMW, het Zorgbedrijf en de sociale huisvestingsmaatschappijen behoren tot haar werkterrein.

Contact opnemen met de ombudsdienst kan op verschillende manieren: via e-mail, een klachtenformulier, telefonisch, via sociale media of per brief. Of maak een afspraak om het probleem te bespreken. Klik op Contact en openingsuren voor meer info. 

Het kantoor van de ombudsvrouw bevindt zich aan het De Coninckplein 25, vlakbij bibliotheek Permeke. De ingang vind je om de hoek in de Muizenstraat 2. 

Meer info op Ombudsvrouw stad Antwerpen  

De federale ombudsman komt elke eerste donderdag van de maand naar het kantoor van de Antwerpse ombudsvrouw om naar jou te luisteren. Wil je een gesprek, maak dan eerst een afspraak via het nummer: 0800 99 962 (gratis)